Yiyecek ve İçecek Soru ve Cevapları (Yiyecek İçecek Hizmetleri)

AdminYiyecek İçecek Hizmetleri4 Yorum19 Haziran 2013

Yiyecek İçecek Hizmetleri- -Kalfalık- Yiyecek ve İçecek Sınavı Soru ve Cevapları

 

T.C.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

……………………. MESLEK EĞİTİM  MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 KALFALIK..SINIFLAR

YİYECEK VE İÇECEK  SINAVI  SORULAR  TUTANAĞI


1) Aşağıdakilerden hangisi meyvelerinden faydalanılan sebzelerden birisidir?

  1. A) Brüksel lahanası      B) Brokoli
  2. C) Karnabahar       D) Bamya

2) Aşağıdakilerden hangisi sebzelerin özelliklerinden birisi değildir?

A) Posalı yapısından dolayı bağırsakların çalışmasını düzenler.

B) Isı ve enerji verir.

C) Vitamin ve mineral maddelerin kaynaklarıdır.

D Vücutta metabolik faaliyetleri düzenleyen maddeleri bulundurur.

3) Kabuğu soyulan enginara neden limon sürülür?

A) Kolay pişmesi için     B) Lezzetini artırmak için

C) Besin değerini artırmak için      D) Renginin kararmaması için

4) Sebzeleri pişirmeye hazırlamada aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A) Kök, yumru ve meyvelerinden faydalanılan sebzelerin kabuğunu ince şekilde soyunuz.

B) Gövdelerinden faydalanılan sebzelerin en dış kabuğunu soyunuz.

C) Mantarların saplarını kesiniz

D) Çiçeklerinden faydalanılan sebzelerin kök kısımlarını kesiniz

5) Yapraklarından faydalanılan sebzelerin yıkanmasında neden kimyasallar.ve tuz sirke kullanılır?

A) Mikroplardan arındırmak için     B) Lezzetini artırmak için

C) Kirlerden arındırmak için      D Rengini korumak için

6) Aşağıdakilerden hangisi sebzeleri doğramada kullanılacak yöntemin uygulanmasında rol oynar?

A) Sebzelerin özelliklerine ve kullanılacakları yer

B) Mevsim

C) Mutfağın yapısı

D) Doğramada kullanılan araçlar

7) Aşağıdakilerden hangisi bir uluslararası doğrama şekli değildir?

A) Jülienne     B) Garnishion onion     C) Brunoise     D) Paysane

8) Aşağıdakilerden hangisi vichy doğrama şekli için yanlıştır?

A) Eşitlik önemlidir.

B) Berrak çorbalarda garnitür olarak kullanılır.

C) Kullanıldığı yemeklere ismini verir.

D) Paysane doğrama şeklinden daha büyüktür.

9) Aşağıdakilerden hangisi julienne doğrama şeklinin kullanıldığı yerlerden birisi değildir?

A) Et ve balık yemeklerinin yanında garnitür olarak kullanılır.

B) Sebze çorbalarında kullanılır.

C) Soğuk ordövr tabaklarının süslenmesinde kullanılır

D)Püreli çorbaların hazırlanmasında kullanılır

10) 1 cm2 yüzeyinde, bıçak sırtı kalınlığında doğrama şekli aşağıdakilerden hangisidir?

A) Batonnnet       B)Mire-poix       C) Paysane           D) Vichy

11) Aşağıdakilerden hangisi mutfaktaki en küçük doğrama şeklidir?

A)Brunoise           B)Bouguet garni     C)Jülienne    D)Mire poix

12) Aşağıdakilerden hangisi Mire – poix sebze grubunu doğru ifade eder?

A) T aze fasülye, havuç, pırasa, defne, kabak

B) Havuç, pırasa, soğan, kereviz, defne

C) Kabak, enginar, havuç, taze soğan

D) Soğan, kereviz, patlıcan, defne

13) Aşağıdakilerden hangisi garnished onion’ nu doğru olarak ifade eder?

A) Baharatlı taze soğan      B) Soğan yahnisi

C) Defneli soğan        D) Bir doğrama şeklidir

14) Aşağıdakilerden hangisi baharat torbasının kullanıldığı yerlerden birisidir?

A) Sebze yemeklerinde     B) Et yemeklerinde

C) Kurubaklagil yemeklerinde    D) Beyaz soslarda

15)Aşağıdakilerden hangisi tomato cancasse hazırlanırken domatesin bir süre sıcak suda   bekletilmesinin nedenidir?

A) Kolay pişmesi için

B) Kabuğunu kolay soymak için

C) Çekirdeklerini kolay çıkarmak için

D) lezzetini arttırmak için

16) Aşağıdakilerden hangisi sebze saklama yöntemlerinden biri değildir?

A) Salamura       B) Dondurarak saklama

C) Konserve       D) Kuru depolarda saklama

17) Dondurulacak olan sebzelere uygulanacak olan ön işlem aşağıdakilerden hangisidir?

A) Kurutma      B) Blanching

C) Tuzlama      D) Pastörizasyon

18) Sebzelerin soğuk havada saklanmasında aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

A) Pişmiş ve çiğ yiyecekler birbirinden ayrı tutulmalıdır.

B) Açık olarak konmalıdır

C) Taze yeşil yapraklı sebzeler ile taze meyveler bir araya konulabilir

D) Yıkandıktan sonra konmalıdır.

19) Soğuk havada saklanacak sebzeler neden yıkanmamalıdır?

A) Kısa sürede tüketilecekleri için

B)Kullanılacağı zaman yıkanması gerektiği için

C)Suları süzdürülmezse vitamin kaybı olacağı için

D)Su sebzelerde çürümeyi başlatacağı için

20– Enginar, kereviz vb. sebzelerin haşlama suyunda aşağıdaki katkı maddelerinden hangisi kullanılır?

A) Limon suyu      B) Sirke       C) Defneyaprağı     D) Şeker

 

SORU 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 TOPLAM
PUAN 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 100

 

 

İmtihan Komisyon Başkanı                                                            ÜYE                                                ÜYE

 

T.C.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

…………………MESLEKİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017  KALFALIK..SINIFLAR

YİYECEK VE İÇECEK  SINAVI

CEVAPLAR  TUTANAĞI

 

 

 1) D

2) B

3) D

4) C

5) A

6) A

7) B

8) B

9) D

10) C

11) A

12) A

13) C

14) D

15)B

16) D

17) B

18) A

19) D

20) A

 

Etiketler: , , , , , ,

Yiyecek ve İçecek Soru ve Cevapları (Yiyecek İçecek Hizmetleri) Hakkında Yapılan Yorumlar

  1. gülçin dedi ki:

    yukarıda verilen sorularda 2 tane 12. soru ve 2 tane 18. soru var ve cevaplar 20 adet bir yanlışlık var 22 soru 20 cevap nasıl oluyor düzeltir misiniz

  2. gülçin dedi ki:

    yukarıda verilen sorularda 2 tane 12. soru ve 2 tane 18. soru var ve cevaplar 20 adet bir yanlışlık var 22 soru 20 cevap nasıl oluyor düzeltir misiniz

Yiyecek ve İçecek Soru ve Cevapları (Yiyecek İçecek Hizmetleri) Hakkında Yorum Yaz

Sponsor Reklam Sponsor Reklam Sponsor Reklam Sponsor Reklam

ARA

Sponsor Reklam

Kantin İşletmeciliği Hijyen ve Sanitasyon Soru ve Cevapları

Kantin İşletmeciliği Hijyen ve Sanitasyon Soru ve Cevapları

  Pazarlama ve Parakende -Kalfalık -Kantin İşletmeciliği- HİJYEN VE...

Admin10 Yorum18 Haziran 2013
Kantin İşletmeciliği Hijyen ve Sanitasyon Sınavı Soru Bankası ve Cevapları

Kantin İşletmeciliği Hijyen ve Sanitasyon Sınavı Soru Bankası ve Cevapları

Kantin İşletmeciliği Hijyen ve Sanitasyon Sınavı Soru Bankası ve...

Admin8 Yorum9 Şubat 2014
Aşçılık Mesleki Uygulama Sınavı Soru ve Cevapları

Aşçılık Mesleki Uygulama Sınavı Soru ve Cevapları

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ........................ TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ...

Admin7 Yorum11 Eylül 2013
Mesleki Bilgisayar Dersi Sınav Soru ve Cevapları

Mesleki Bilgisayar Dersi Sınav Soru ve Cevapları

Mesleki eğitim merkezlerinde 5 ve 6. dönem de görülen mesleki bilgisayar dersi...

Admin6 Yorum2 Ocak 2014
REKLAM TABELACILIĞI ALANI-  TABELA -SİPARİŞ ALMA- PLAKET VE DAMGA ÇALIŞMA SORU BANKASI

REKLAM TABELACILIĞI ALANI- TABELA -SİPARİŞ ALMA- PLAKET VE DAMGA ÇALIŞMA SORU BANKASI

EREĞLİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ REKLAM TABELACILIĞI ALANI ÇALIŞMA SORU...

Admin5 Yorum8 Haziran 2014
Ustalık Sınıfı Takma Saçlar Sınavı Soru ve Cevapları

Ustalık Sınıfı Takma Saçlar Sınavı Soru ve Cevapları

Ustalık Sınıfı Takma Saçlar Sınavı Soru ve Cevapları Örnek olarak...

Admin0 Yorum31 Mayıs 2017
ŞUBAT DÖNEMİ ISITMA ve SIHHİ TESİSATÇILIK MESLEK DALI ALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLARI DERSİ SINAVI CEVAP ANAHTARIDIR.

ŞUBAT DÖNEMİ ISITMA ve SIHHİ TESİSATÇILIK MESLEK DALI ALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLARI DERSİ SINAVI CEVAP ANAHTARIDIR.

2015 ŞUBAT DÖNEMİ ISITMA ve SIHHİ TESİSATÇILIK MESLEK DALI ALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLARI...

Admin0 Yorum20 Mayıs 2017
Tıbbi, Edebi ve Web Sitesi Çeviri İşlemleri İçin Fiyat Listesi

Tıbbi, Edebi ve Web Sitesi Çeviri İşlemleri İçin Fiyat Listesi

Tıbbi, Edebi ve Web Sitesi Çeviri İşlemleri İçin Fiyat Listesi Çeviri işlemi...

Admin0 Yorum7 Nisan 2015
Tarsus, Mezitli ve Mersin İçel Satılık Ev

Tarsus, Mezitli ve Mersin İçel Satılık Ev

Hayalinde ki evi bazen insanlar bulmakta zorluk çekebilirler. Böyle olunca da güzel bir yerde ev...

Admin0 Yorum7 Nisan 2015
Bilgisayar Teknik Servisçiliği  Ağ Temelleri Dersi Çalışma Soru ve Cevapları

Bilgisayar Teknik Servisçiliği Ağ Temelleri Dersi Çalışma Soru ve Cevapları

AĞ  TEMELLERİ  DERSİ   ÇALIŞMA  TESTİ  SORU  VE  CEVAPLARI 1.Aşağıdaki...

Admin1 Yorum5 Şubat 2015
  • Admin
    Sorular ve Cevaplar güncellendi. Teşekkürler. İyi Çalışmalar.
  • Admin
    Merhabalar Maile soru ve cevap göndermiyorum. Varsa zaten burada paylaşıyorum. Kantin sınavı için yeni sorular varsa bakayım. sitede paylaşırım.
  • Admin
    Soruları ve Cevapları güncelledim.İyi Çalışamalar.
  • Admin
    Merhabalar. Soruları göremediniz heralde. İndirme linki koymuştum . Soruları linksiz şekilde tekrar sayfaya ekledim. İyi Çalışmalar.
  • Mustafa
    Sorular

Tavsiyelerim

    E-Bülten

    E-Posta adresinizi aşağıdaki bölümden bültenimize ekleyerek yeni yazılarımızdan haberdar olabilirsiniz!


    Aboneliğinizin onaylanması için lütfen verdiğiniz mail adresini kontrol ediniz.!

    İletişim Formu